Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

у США оголосили нові обвинувачення у відмиванні грошей

Міністерство юстиції США за два роки висунуло 70 кримінальних звинувачень проти фізичних осіб і п’ять проти юридичних осіб РФ, у яких намагається конфіскувати активів приблизно на $700 млн.

Про це повідомила заступниця генерального прокурора Ліза Монако.

– Звинувачення, які ми оголошуємо сьогодні проти олігархів, пособників та осіб, що відмивають гроші, є наступним етапом: доки триватиме російська агресія, доти триватиме і наша рішучість притягнути до відповідальності тих, хто її підтримує. Ми твердо стоїмо разом з народом України, – наголосила вона.

Зараз дивляться

Йдеться про обвинувачення трьох осіб, зокрема підсанкційного російського олігарха Андрія Костіна, та арешт двох громадян США, що були його поплічниками. Сам Костін залишається на волі і, ймовірно, перебуває в Росії.

Олігарх підозрюється у двох окремих схемах, які порушували американські санкції. В одній із них Костін через низку підставних компаній і осіб отримав доступ до експлуатації, обслуговування і поліпшення двох своїх суперяхт загальною вартістю понад $135 млн.

За іншою – Костін та двоє громадян США отримували гроші за користування розкішним будинком в Аспені (штат Колорадо), зокрема за переказ олігарху приблизно $12 млн після того, як на нього були накладені санкції.

Обох американців затримали вранці 22 лютого, вони постануть перед федеральними судами в Техасі і Нью-Джерсі.

– За допомогою складних схем із залученням підставних компаній і незаконних транзакцій Костін і його спільники відмивали кошти і незаконно здійснювали операції з американською валютою для утримання і поліпшення суперяхт і розкішного будинку в Аспені, відверто ігноруючи законодавство США, – заявив прокурор США.

США двічі перераховувала конфісковані активи РФ на потреби України

Днями Міністерство юстиції США перерахувало близько $500 тис. конфіскованих російських коштів до Естонії, щоб потім спрямувати їх на підтримку України.

Це перший переказ коштів від Сполучених Штатів до іноземного союзника з конкретною метою допомоги Україні, і другий випадок, коли оперативна група KleptoCapture при Мін’юсті надає конфісковані російські активи в розпорядження України.

Минулого року вона передала $5,4 млн конфіскованих коштів Держдепу США на підтримку українських ветеранів війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-23 10:08:36