Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У ЄС розповіли, коли розпочнуться переговори щодо вступу України

Головний речник Європейської комісії Ерік Мамер заявив, що організаційні рамки для старту переговорів про членство України в ЄС можуть бути готові вже за кілька тижнів, але точної дати не встановлено. 

Про це він сказав на брифінгу у Брюсселі.

На прохання журналістів прокоментувати слова президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн про те, що організаційні рамки для старту переговорів будуть готові на початок літа, він відповів: 

Зараз дивляться

– Президент сказала, якщо я правильно пам’ятаю, “моє найкраще припущення”. Тому, очевидно, що ми працюємо над підготовкою цих переговорних рамок, які, імовірно, будуть представлені як тільки будуть готовими, по суті, у наступні кілька тижнів або імовірно пізніше. Тож, точної дати немає. Для переговорних рамок дата не встановлена, – пояснив Мамер.

Також він зазначив, що питання не полягає у можливому прискоренні процесу, а тому, коли ці переговорні механізми будуть готовими.

Вступ України у ЄС

Наприкінці січня у Брюсселі офіційно розпочався процес скринінгу, який закладає основу для переговорів про вступ України в Європейський Союз.

Це означає проведення оцінки відповідності українського законодавства нормам ЄС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 18:13:56