Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Учасниця Міс світу 2024 від України показала національний костюм

Представниця України на Міс світу 2024 Софія Шамія показала національний костюм, в якому вона вийде на сцену міжнародного конкурсу краси. На створення образу дизайнерів надихнув твір Лесі Українки Лісова пісня та мультфільм Мавка.

Національний костюм для Міс світу 2024 від України – ідея образу

Сукня The Forest Song (Лісова пісня) – це спосіб привернути увагу світу до екологічної катастрофи у нашій країні, кажуть в оргкомітеті конкурсу Міс Україна.

– Сьогодні українська природа є мовчазною жертвою війни. Спалені промислові об’єкти та ліси, отруєне повітря та водні ресурси, забруднені мінами та снарядами ґрунти, масова загибель тварин та рослин, – йдеться в описі.

Так само як Мавка уособлює безсмертну силу природи, ця сукня нагадує про необхідність захисту довкілля, про гармонійні стосунки між людиною і природою.

Зараз дивляться

Хто створив костюм Лісова пісня для конкурсу Міс світу 2024

Над образом працював харківський бренд Мyvo (Майво) під керівництвом дизайнерки Анни Чирви. Майстри розробляли костюм протягом двох місяців у той час, як Харків безперестанку обстрілювала російська армія. Майстерня, де створили костюм, багато разів страждала від ракет.

– Але попри намагання ворога нас зламати, наші дизайнери черговий раз довели, що українці – непереможні, – розповіли в оргкомітеті.

Розшита сукня вручну з використанням пошарово принтованого “листя”. Кожен листочок вироблявся окремо. Квітка папороті золотого кольору, розташована позаду, створена за допомогою техніки кіригамі. Це різновид оригамі, що включає можливість вирізання і застосовується не лише для виробів з паперу.

Для ефекту сяйва використані різнофактурні матеріали. Перлина образу – кінетичні квіти, що можуть розкриватися і закриватися при певних рухах.

Демонстрація національного костюма є одним з найяскравіших етапів Міс світу, адже учасниці завжди намагаються вразити своїми образами глядачів, одночасно, розкривши культуру, звичаї чи особливості рідної країни.

Фото: оргкомітет Міс Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 16:51:24