Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Данія підпише з Україною безпекову угоду та надасть $247 на оборону

Фото: Офіс президента

Данія оголосила про підписання з Україною безпекової угоди. 

Про це повідомила прем’єр-міністерка країни Метте Фредеріксен, пише DR. 

Безпекова Угода України та Данії 

Угода передбачає, що Данія зобов’язується підтримувати Україну як у військовій, так і в цивільній сферах протягом наступних десяти років.

Зараз дивляться

– Це найсерйозніша ситуація у сфері політики безпеки з часів закінчення холодної війни. І данський уряд не може підкреслити, наскільки важливо, щоб Україна отримала необхідний їй військовий потенціал. Якщо ми не будемо стояти разом, Україна не встоїть, і тоді потенційно не встоїть і Європа, – сказала Фредеріксен.

Також безпекова угода допоможе підтримати здатність України захистити країну від Росії, а також стримати майбутні російські напади.

Зобовʼязання України

Україна зобов’язується впроваджувати необхідні реформи, спрямовані на розвиток демократії та боротьбу з корупцією – щоб прокласти шлях до майбутнього членства в ЄС і НАТО.

Допомога від Данії

Також 22 лютого уряд Данії анонсував новий пакет військової допомоги для України на суму 1,7 мільярда крон ($247,4 млн), і очікує, що більше країн виділять допомогу без зволікання.

Загальна сума допомоги від Данії для України, включно з цим пакетом, складатиме 33,3 мільярда крон ($4,8 млрд).

– Необхідно підкреслити, що якщо Україна хоче досягти успіху на полі бою, більші обсяги мають надходити зараз. Саме в цьому контексті ми продовжуємо надавати подальші данські внески в надії, що більше країн зроблять те ж саме, не через 6 чи 12 місяців, а зараз, коли потреба є дуже, дуже великою, – сказала Метте Фредеріксен.

Фредеріксен також закликала союзників збільшити обсяги військової допомоги Україні, яка бореться з російською агресією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-22 16:12:00