Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вакцина з РФ стала причиною смерті 12-річної дівчинки з окупованої Луганщини

Стала відома причина смерті 12-річної дівчинки та госпіталізація понад 100 дітей з окупованої Луганщини, яких росіяни в грудні вивезли на оздоровлення в один із дитячих таборів Сибіру. На зворотному шляху з табору дитина померла.

Симптоми ГРВІ та грипу А

– Причина загибелі дівчинки та хвороби дітей із “ЛНР” – російська вакцина, – написав у своєму Telegram-каналі голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, стало відомо, що значна частина дітей, у яких було діагностовано симптоми ГРВІ та грипу А, а це 96 осіб зі 125, раніше була щеплена російською вакциною “Совігрип”. Серед них і 12-річна мешканка Молодогвардійська. Її вакцинували в жовтні.

Зараз дивляться

Як написав Лисогор, саме в середині жовтня так зване “МОЗ ЛНР” отримало 51 680 доз зазначеної вакцини, які були розподілені по містах.

– Керівниця окупаційного державного органу Наталія Пащенко тоді рекомендувала прискорити вакцинацію дитячого населення. Крім того, за кілька днів до подорожі загиблій дівчинці з Луганської області зробили щеплення від дифтерії та правця, – пише очільник Луганської ОВА.

Поствакцинальні ускладнення

За інформацією з відкритих джерел стало відомо, що поствакцинальні ускладнення після такого щеплення вакциною російського зразка спостерігаються в період із п’ятого до п’ятнадцятого дня в разі порушення процедури виробництва, зберігання, контролю якості та безпосередньо вакцинації.

Росія вбиває

– Про ефективність цих вакцин, якість партій та умови зберігання висновки можна зробити вже зараз. Невтішні. Росія вбиває, – пише Лисогор.

Повідомляється, що значна частина дітей все ще перебуває під наглядом лікарів на території РФ і навряд чи встигне потрапити додому до Нового року.

Нагадаємо, що понад 100 дітей тиждень тому госпіталізували в Саратовській області. Дівчинку з Молодогвардійська врятувати не вдалося.

Джерело: Артем Лисогор

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-26 13:07:01