Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Міноборони працює над тим, щоб пришвидшити закупівлю та виробництво БПЛА – Умєров

Міністерство оборони хоче забезпечити українських військових максимальною кількістю дронів.

Про це розповів міністр оборони Рустем Умєров в інтерв’ю Суспільному.

За його словами, після розробки плану на 2024 рік було виділено 55 мільярдів грн як перший транш на БПЛА для Сил оборони. Зараз відомство працює згідно затвердженого плану — пришвидшити і збільшити спроможність закупівлі, виробництва, окремо від вже затверджених 55 мільярдів.

Зараз дивляться

Міністр зазначив, що з наступного року закупівлею всього повинно займатися Міноборони. Водночас поки гроші перевели в Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ).

– Ми в цьому році, сподіваємося, це зобов’язання переведемо до Міністерства оборони. Але щоб не зупиняти, оскільки ми працюємо на спільну ціль, ДССЗЗІ робила замовлення напряму у виробників, – розповів він.

Виробники почали працювати останні місяці величезними темпами, тому що перекидання цих грошей, їхнє отримання, використання припало на останні місяці.

Умєров допускає, що з 50 тисяч дронів українського виробництва держава закупить, можливо, навіть усі 50 тисяч і більше.

– Набагато більше. Гроші тільки нещодавно були переказані і вже починаємо працювати. Тобто є, наприклад, 200+ типів дронів, є кількасот виробників — до цього часу більшість цих виробників не працювала в такій кількості, і ми почали це тестувати. Іноді дивимося політики, як це робити, дивимося, як доктринально вирішити питання застосування. Є дрони, які як FPV, є бомбери, є морські дрони — їх сотні. Ми дивимося, де і як застосовувати їх ефективніше, – додав він.

19 грудня на пресконференції президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна виробить мільйон дронів наступного року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-24 16:37:44