Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна експортувала новим коридором у Чорному морі 10 млн тонн вантажів – Шмигаль

Незважаючи на російські атаки, за допомогою нового українського коридору Чорним морем вдалось експортувати 10 млн тонн вантажів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

– Порти Великої Одеси прийняли більше 330 нових суден під завантаження. Ще близько 80 готуються прийняти найближчим часом, – сказав він.

За словами прем’єра, Україна також розширила номенклатуру вантажів. Тепер це не тільки продукція українських аграріїв, але також і інші товари.

Зараз дивляться

Шмигаль наголосив, що на програми підтримки економічної активності, інвестицій та українських виробників наступного року виділять близько 40 млрд грн.

22 липня 2022 року було погоджено Чорноморську зернову ініціативу для експорту української агропродукції. Україна підписала угоду з Туреччиною та ООН. Аналогічний окремий документ підписала РФ.

Україна у відповідь у серпні відкрила нові тимчасові морські маршрути для цивільних суден. Спершу ними виходили кораблі, заблоковані в українських портах через війну. Однак потім цими коридорами до України почали прямувати і судна для завантаження зерном.

Раніше Національний науковий центр Інститут аграрної економіки повідомив, що у січні-листопаді 2023 року Україна експортувала агропродукції на суму 19,664 млрд доларів. Це на 7% менше, ніж у аналогічний період минулого року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Денис Шмигаль, Експорт

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-22 16:36:22