Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

США планують посилити санкції проти банків, які допомагають Росії

Президент США Джо Байден у п’ятницю внесе поправки до двох указів, які вперше дозволять США запровадити так звані вторинні санкції через війну в Україні.

Про це повідомили високопоставлені американські чиновники на умовах анонімності, повідомляє агенnство Bloomberg.

Це означає, що банки можуть зіткнутися з серйозними фінансовими санкціями за ведення бізнесу з фірмами, на які вже накладено санкції за їхні зв’язки з Росією, незалежно від того, знають вони про це чи ні.

Зараз дивляться

Зазначається, що цей крок може спричинити нові проблеми для деяких банків США, які вже створили дорогі протоколи відповідності, щоб не потрапити під санкції.

Хоча багато міжнародних банків більше не ведуть бізнесу безпосередньо з Росією, вони можуть виступати в ролі банків-кореспондентів для фінансових установ у третіх країнах, які продовжують фінансувати торгівлю.

Згідно з цим рішенням, деякі з цих банків можуть зіткнутися зі штрафними санкціями за підтримання таких відносин, якщо торгівля продовжиться.

— Ми без вагань використаємо нові інструменти, надані цією владою, щоб вжити рішучих і хірургічних заходів проти фінансових установ, які сприяють постачанню російській військовій машині, – зазначила глава Мінфіну Джанет Єллен.

Вказано, що представники США працюватимуть з американськими та європейськими банками протягом наступних кількох тижнів, щоб повідомити їм про наказ і попередити, що вони повинні вжити заходів, щоб запобігти порушенню політики.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Bloomberg
Санкції проти Росії, США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-22 16:23:31