Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скандал щодо російськомовних бійців ЗСУ: омбудсман звернувся до правоохоронців

Фото: Офіс президента

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець назвав “утиском” негативні висловлювання та звинувачення у бік військовослужбовців ЗСУ, які спілкуються мовами нацменшин.

Про це він написав у Telegram.

Омбудсман зазначив, що у Збройних Силах служать та захищають Україну чоловіки і жінки з різних груп суспільства, різних національних спільнот, різного віросповідання та переконань, різного місця проживання тощо.

Зараз дивляться

Лубінець наголосив, що поведінка, метою або наслідком якої є приниження людської гідності за певними ознаками або створення стосовно особи чи групи осіб напруженої, ворожої, образливої або зневажливої атмосфери – це утиск, форма дискримінації, що заборонена чинним законодавством.

– Особисто звернувся до відповідних органів державної влади — Національної поліції України, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо перевірки зазначеної інформації та вжиття відповідних заходів реагування, – йдеться у повідомленні.

Він також наголосив, що порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками — карається відповідно до статті 161 Кримінального кодексу.

– Наполегливо закликаю усіх, особливо публічних осіб, свідомо ставитися до ідей та поглядів, які вони транслюють, а медіа — відповідально ставитися до інформації, яку поширюють, – додав Лубінець.

Раніше у програмі Рандеву з Яніною Соколовою журналістка звернула увагу ексдепутатки Ірини Фаріон на те, що деякі військові бригади Азов та 3 окремої штурмової бригади спілкуються російською мовою навіть в бою. У відповідь Фаріон заявила, що категорично це не приймає і не вважає українцями тих військових, які спілкуються на фронті російською мовою.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-07 09:58:04