Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заява Ілона Маска про здачу України – в Офісі президента відповіли

Відмова від підтримки України та припинення війни ціною здачі українських територій призведе до катастрофічних наслідків в усьому світі.

На цьому наголосив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у своєму Telegram.

Таким чином він прокоментував останні заяви американського підприємця Ілона Маска, який запропонував пожертвувати цілісністю України та налагоджувати відносини з РФ.

Зараз дивляться

Подоляк зазначив, що Маск припускається принципової помилки в своїх міркуваннях. Оскільки відмова від допомоги Україні лише примножить конфлікти в різних куточках світу. А міжнародне право буде зруйноване.

– Маск вважає, що “здача України” під ніж обов’язкового масштабного російського геноциду приведе нас до кінця війни та “вічного миру”. Це катастрофічна помилка. Відмова від підтримки України точно не припинить війну, але неминуче призведе до різкого примноження конфліктів у всьому світі, кінця епохи міжнародного права, краху міжнародної економіки і тріумфу сил зла, – наголосив Подоляк.

Він додав, що за такого сценарію жодних правил у світі більше не буде. Водночас зростатимуть апетити агресорів, а терористичні угруповання “отримуватимуть дедалі більше інвестицій у межах Осі зла”.

Подоляк прогнозує, що такий сценарій зрештою призведе до “великої війни на різних континентах”. І в ній, імовірно, доведеться брати участь і американським громадянам.

Подоляк нагадав, що сьогодні визначається, яким буде світ завтра. І дуже важливо, які сигнали транслюються.

– Будь-які сумніви стають живильним середовищем для агресорів, хвилюючи їхні свідомості думками про слабкість Західного світу. Відлуння цих сумнівів ми бачили в Ізраїлі. Не дайте сумнівам убити надію, – підсумував він.

Що заявив Ілон Маск

Підприємець вважає, що військові конфлікти в Україні та на Близькому Сході можуть перерости в Третю світову війну. А тому він радить “відновити нормальні відносини з РФ” та схиляти Україну до припинення вогню.

Мільярдер висловив думку, що на тимчасово окупованих РФ українських територіях начебто немає людей, налаштованих проти Росії. А тому нинішня лінія фронту може стати новим кордоном між країнами, що воюють.

Маск додав, що пріоритетом політики США в цій ситуації має бути “уникнення Третьої світової війни”.

Мільярдер не вперше підіграє пропаганді Кремля. Наприклад, раніше Маск висміяв президента України Володимира Зеленського за допомогою мему. Це викликало в соцмережах шквал критики. Користувачі нагадали Маску, що він підіграє РФ такими публічними заявами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 18:42:27