Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бізнесмен із Закарпаття допомагав РФ виготовляти радіолокаційні станції на кораблі – СБУ

На Закарпатті місцевий бізнесмен організував схему постачання до РФ через Білорусь матеріалів, які використовуються для виготовлення високотехнологічного обладнання на кораблі Чорноморського флоту країни-агресора.

Йдеться про вогнетривку сировину для виплавки сталі, яка необхідна для виробництва радіолокаційних комплексів.

За даними СБУ, для організації оборудки ділок виїхав до однієї з країн ЄС, звідки й перевозив матеріали нібито для замовників із Близького Сходу, а насправді переправляв придбану продукцію через територію Білорусі своїм покупцям у Росії.

Зараз дивляться

Для перевезення оптових партій він використовував вантажівки власного автотранспортного підприємства на території Євросоюзу. Таким чином зловмисник встиг переправити до РФ кілька партій сировини на понад 12 млн у гривневому еквіваленті.

Серед так званих замовників товару були представники Нижньолипецького металургійного комбінату, що виробляє сталь. Далі отриманий сплав відправляли до підсанкційної російської компанії Ізумруд, яка виготовляє радіолокаційне обладнання для військових кораблів.

Також закарпатець постачав сировину до тимчасово окупованого Криму.

Він вносив недостовірні відомості до міжнародних товарно-транспортних накладних щодо маршрутів перевезень і замовників продукції.

Під час обшуків в офісах підприємця на Закарпатті виявили документацію із доказами незаконних оборудок.

Директору підприємства оголошено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 ККУ (Провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, зокрема окупаційною адміністрацією держави-агресора).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 18:04:12