Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Посол озвучив кількість громадян України, які залишили Ізраїль після атаки ХАМАСу

Нині Ізраїль залишили 3,5 тис. українців, з яких близько 520 вилетіли з країни евакуаційними рейсами, що допомогло організувати диппредставництво нашої держави.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук під час брифінгу.

За даними МВС, Ізраїль покинули від початку масштабного терористичного акту 3,5 тис. громадян України – це ті люди, які мають виключно українські паспорти, без подвійного громадянства. З них близько 520 скористалися допомогою посольства і вилетіли евакуаційними рейсами, – сказав Корнійчук.

Посол зауважив, що ситуація в Ізраїлі залишається стабільно складною, а українське представництво працює у штатному режимі.

Зараз дивляться

Ті громадяни, які звернулися до посольства з проханням про евакуацію, фактично всі виїхали чи за допомогою посольства, чи самотужки, – наголосив він.

Дипломати намагаються допомогти найбільш вразливим верствам населення і тим громадянам, які опинилися у скрутному становищі без грошей та в яких скасували рейси.

За словами Корнійчука, кілька сімей отримують допомогу від посольства. Також українська сторона звернулася до благодійників, щоб у такий спосіб допомогти українцям виїхати до сусідніх із Україною держав.

Перший евакуаційний авіарейс із громадянами України вилетів і Тель-Авіва 14 жовтня. Повідомлялося, що на борту були 207 громадян України, зокрема 63 дитини. 16 жовтня було ще два евакуаційні рейси до Клужа та Бухареста.

19 жовтня з Ізраїлю чартерним рейсом до Румунії вирушив четвертий евакуаційний борт з 79 українцями.

Фото: Посольство України в Ізраїлі

Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 17:49:47