Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дженна Ортега не зможе бути Венздей на Геловін

Зірка серіалу Венздей Дженна Ортега на Геловін не зможе одягнути костюм похмурої харизматичної учениці академії Невермор. Така заборона виникла через правило, створене профспілкою голівудських акторів SAG-AFTRA.

В організації заявили, що це суперечитиме правилам страйку. Представники профспілки зазначили, що не забороняють своїм членам перевдягатися в костюми персонажів із виробництв, що не можуть страйкувати. Наприклад, у героїв низки анімаційних телешоу. Також вони мають надихатися загальними персонажами та фігурами, які жодним чином не стосуються тих серіалів і фільмів, що виробляються компаніями-опонентами страйкарів.

Крім того, SAG-AFTRA заборонила своїм членам публікувати в соцімережах фотографії костюмів, натхненних страйковим контентом. Це означає, що зірки та сценаристи, які беруть участь у створенні багатьох популярних шоу, таких, як Венздей, Дивні дива та Останні з нас, повинні цього року дотримуватися нового правила святкування Геловіну.

Зараз дивляться

Гільдія кіноакторів навіть надала додаткове розʼяснення з приводу настанови та нагадала свою мету.

– Нашим пріоритетом залишається повернення студій за стіл переговорів, щоб ми могли укласти справедливу угоду для наших членів і нарешті повернути індустрію до роботи, – зазначили в ораганізації.

Розʼяснення зʼявилося після того, як актори Раян Рейнольдс і Менді Мур цього тижня виступили проти нового попередження SAG-AFTRA про страйкові костюми на Геловін.

Страйк SAG-AFTRA: чого вимагає гільдія

Цей страйк є наслідком трудового конфлікту між профспілкою голівудських акторів SAG-AFTRA та Альянсом продюсерів кіно і телебачення (AMPTP).

Конфлікт виник через розчарування акторів в політиці студій щодо залишкових доходів від потокових сервісів. Також страйкарів непокоїть можливе використання ШІ для безоплатного відтворення їхніх образів.

Цей страйк співпав із забастовкою сценаристів, яка вже скінчилася, оскільки вдалося досягти угоди зі студіями та уникнути потрійного страйку в Голівуді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 17:26:27