Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Українці зможуть отримати компенсацію за знищене житло на окупованих територіях

Громадяни України матимуть можливість отримати компенсацію за пошкоджене та знищене житло, розташоване на тимчасово окупованих територіях.

Про це заявила заступниця очільника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська на конференції Регіональний вимір плану України в Києві.

За її словами, уряд України розробив складне технічне рішення, щоб переконатися в пошкодженні оселі без присутності людей. Це дасть можливість отримати підтвердження на місці, щоб не наражати українців на військову небезпеку.

Зараз дивляться

Сертифікат, які отримають у разі втрати житла в зруйнованому будинку, громадяни зможуть використати на купівлю квартири на неокупованій території України. Якщо приватна оселя повністю знищена – тоді відновити або збудувати на звільненій чи неокупованій землі.

В Україні навесні почала діяти державна програма єВідновлення, в рамках якої власники пошкодженого житла почали отримувати компенсацію до 200 тис. грн на ремонт.

Влітку в мобільному додатку Дія розпочали приймання заявок на компенсацію за зруйноване через війну житло. Наразі уряд формує сертифікати, які українці зможуть використовувати з листопада.

За цією програмою з початку 2024 року почнуться виплати компенсації людям, які зробили ремонт зруйнованого житла власним коштом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-20 17:35:19