Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Польщі звільнили речника МЗС, який вимагав вибачень від Зеленського

У Польщі звільнили з посади речника Міністерства закордонних справ Лукаша Ясіну, який вимагав вибачень від президента України Володимира Зеленського за загибель поляків у Волинській трагедії 1943 року. У травні його відсторонили від роботи.

Згідно з заявою польського МЗС, Лукаша Ясіну звільнено з посади речника через поширення дезінформації про парламентські вибори.

– Через неправдиву інформацію про ступінь підготовки Міністерства закордонних справ до організації виборів за кордоном, надану речником МЗС, Лукаша Ясіну було негайно звільнено з посади, – йдеться у повідомленні.

Сам Ясіна підтвердив, що завершує роботу на посаді речника МЗС. Він заявив, що прессекретар – це ніби сапер, який може підірватися на міні.

Зараз дивляться

В травні Лукаш Ясіна в інтерв’ю одному з польських видань заявив, що президент Володимир Зеленський повинен взяти на себе більше відповідальності від імені України за Волинську трагедію.

У канцелярії президента Польщі заявили, що не потрібно виносити цю тему в формат публічних заяв в соцмережах, а залишити для більш серйозного формату обговорення. Згодом журналісти дізналися, що Ясіну відправили у безстрокову відпустку після інциденту.

Джерело: Rzeczpospolita

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-14 17:08:04