Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зменшиться блокада портів. У розвідці Британії оцінили наслідки ударів по ЧФ РФ

Фото: Факти ICTV

Руйнівні та добре скоординовані удари Сил оборони України по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі завдали серйозної шкоди його боєздатності і не тільки, вважають у розвідці Міноборони Великої Британії.

Це не означає, що російські кораблі втратили здатність наносити удари крилатими ракетами і патрулювати місцеві райони безпеки, проте, найімовірніше, як зауважують у розвідці, вони не зможуть продовжувати більш широке регіональне патрулювання, а фактична блокада українських портів буде зменшена.

– Також, ймовірно, погіршиться здатність захищати свої активи в портах і проводити планове техобслуговування. У Чорному морі триває динамічна, глибоководна битва. Це змусить Росію зайняти реактивну позицію, одночасно демонструючи, що українські військові можуть підірвати символічну і стратегічну проекцію сили Кремля з його теплого порту в окупованому Севастополі, – підсумували у британській розвідці.

Зараз дивляться

Напередодні Сили спеціальних операцій ЗСУ підтвердили, що 22 вересня під час успішного удару по штабу Чорноморського флоту Росії в Севастополі ліквідовано 34 російських офіцери, серед яких командувач флоту Віктор Соколов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-26 09:29:11