Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Окупанти на півдні від ешелонованої оборони переходять до хаотичного захисту – Мусієнко

Фото: Генштаб ЗСУ

На півдні Сили оборони зробили серйозний прогрес. Доказом цього є дії військ РФ, які вибудовують свій захист на контратаках, що не завжди мають злагоджений характер.

Про це в етері телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

– Війська РФ від ешелонованої оборони переходять до дещо хаотичного захисту, – сказав він.

За словами Мусієнка, війська РФ поки що не втратили свій потенціал. Використовуючи своїх спецпризначенців, окупанти намагаються давати їм команду контратакувати, щоб таким чином послабити позиції українських військ.

Зараз дивляться

Натомість українські захисники провели роботу, яка тривала не один тиждень, і розгалуження від Роботиного на Запоріжжі пішло на схід – це Вербове, і на захід – Новопрокопівка.

Експерт зазначив, що далі є можливість рухатись південніше на Очеретувате, а від нього відкриється оперативний простір на захід на Токмак. 

– Ключове – наскільки вдасться розширити коридор для застосування бронетехніки та танків. Якщо вдасться, то це створить можливість додаткового тиску на ворога, що пришвидшить просування, – додав він.

Раніше у Інституті вивчення війни повідомили, що Сили оборони України під час контрнаступу на заході Запорізької області знищили російську 810-ту бригаду морської піхоти Чорноморського флоту.

Джерело: телемарафон

Війна в Україні, Росія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-24 12:15:59