Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЗСУ знищили бригаду російських морпіхів на Запоріжжі – ISW

Сили оборони України під час контрнаступу на заході Запорізької області знищили російську 810-ту бригаду морської піхоти Чорноморського флоту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначено, що в інтерв’ю виданню The War Zone, опублікованому 22 вересня, глава ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що 810-та бригада була “повністю розгромлена” на півдні України. На фронті її замінили російські повітряно-десантні підрозділи.

Зараз дивляться

На думку фахівців, опис статусу 810-ї бригади, наданий Будановим, найбільше відповідає доктринальному визначенню тактичного завдання “знищити”, яке використовують американські військові: “фізично вивести ворожі сили з боєздатного стану до їх відновлення”.

За повідомленнями, підрозділи 810-ї бригади діяли на запорізькому напрямку з березня 2023 року, а на заході Запорізької області – з червня.

– Раніше ISW спостерігав 810-ту бригаду в жовтні 2022 року, коли вона діяла в Херсонській області, і підрозділ, ймовірно, відновлювався в тилу перед тим, як зайняти позиції в Запорізькій області. 810-та бригада неодноразово зазнавала значних втрат, і в минулому українські сили знищували цей підрозділ, після чого російські військові його відновлювали, – йдеться у повідомленні.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що українські захисинки впродовж доби знищили 74 одиниці ворожого озброєння та ліквідували 390 російських окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-24 11:19:36