Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зберігати буряк на зиму: варіанти для квартири та погребу

Буряк – універсальний овоч, який можна додати до салату, борщу чи іншої страви, де потрібен ніжний смак або червонуватий відтінок. Однак, такий інгредієнт далеко не завжди зустрінеш на городі, а в несезон цінники в магазинах на овочі просто злітають. Вихід – залишити буряк на зиму.

Як зберігати буряк на зиму – далі в матеріалі.

Як зберігати буряк – поради

Насамперед потрібно розібратися з оптимальними умовами для овоча – це має бути прохолодне місце з температурою від 0 до +2°С і вологістю не більше 90%. Під такі параметри підходять льох, підвал, балкон, або навіть холодильник.

Зараз дивляться

Щоб підготувати буряк до зберігання, потрібно його перебрати – видалити всі пошкоджені овочі та “зелені” плоди. Бадилля також відрізається і залишається тільки 2-3 см.

Як зберігати буряк взимку – способи

Якщо є льох – це буде великим плюсом. Підготуйте ящики або лотки для овочів, і засипте їхнє дно піском або торфом. Укладайте в ящики буряк шарами і гарненько утрамбуйте, посипаючи піском. Упаковані ящики потрібно накрити щільною тканиною або плівкою.

Зберігати буряк на зиму можна й у квартирі – для цього потрібне прохолодне місце, приховане від сонячних променів і батарей. Повторіть ідею з ящиками, піском і плівкою – все це можна покласти в комору або критий балкон, якщо там є всі необхідні умови.

Невелику кількість овоча можна зберігати й в холодильнику. Загорніть кожен плід у фольгу або пергамент – врахуйте, що термін зберігання не повинен перевищувати 2 місяців.

Чи можна заморозити буряк у морозилці?

Буряк можна заморожувати у свіжому або вареному вигляді. У першому випадку потрібно ретельно його помити, нарізати смужками і розфасувати по пакетиках або лоточках. Варений буряк потрібно остудити і зняти шкірку. Потім плід нарізається і фасується в ємності. У морозильній камері можна зберігати буряк до 12 місяців.

На Фактах ICTV також можна дізнатися, як заморожувати шпинат у морозилці. Це зручний спосіб отримати заряд необхідних вітамінів узимку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-22 08:30:51