Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ВАКС обрав запобіжний захід бізнесмену зі схеми заволодіння аеропортом Одеса

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння Міжнародним аеропортом Одеса та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.

Як 13 вересня повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), запобіжний захід був обраний одеському бізнесмену.

За даними Центру протидії корупції (ЦПК), йдеться про підприємця Олександра Боруховича.

Зараз дивляться

ВАКС наразі частково задовольнив клопотання та застосував до Боруховича запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 120,780 млн грн. Зокрема, бізнесмен буде носити електронний браслет.

Також підозрюваного зобов’язали прибувати на першу вимогу до детективів, не залишати Одесу без дозволу правоохоронців або суду, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками. Крім цього, його зобов’язали здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України.

Нагадаємо, 29 серпня п’ятьом особам повідомили про підозру у незаконному заволодінні Міжнародним аеропортом Одеса та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності. Серед підозрюваних був ексмер Одеси Олексій Костусєв, його заступник, керівник одного з ТОВ та два відомих одеських бізнесмени – Борис Кауфман і Олександр Борухович.

Вже 7 вересня Кауфмана затримали у залі суду та обрали запобіжний захід. Дії осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України.

Олексію Костсуєву додатково інкриміновано ч. 2 ст. 366 КК України.

Бізнесмени Кауфман та Борухович вже фігурували у справі злочинної організації, яка нібито взяла під контроль Одеську міськраду. Їх ще минулого року взяли під варту з альтернативною заставою у 129 і 124 млн грн відповідно. Тоді підприємці знайшли гроші та вийшли з СІЗО.

Фото: Odesa Airport / Міжнародний аеропорт “Одеса”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-13 20:01:17