Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

З якого числа починається навчання в університеті 2023: дата

Через війну в Україні заклади вищої освіти змінюють правила та дати вступних іспитів та вступу загалом для абітурієнтів. Коли розпочнеться навчання в університетах 2023 – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

З якого числа починається навчання в університеті 2023

Міносвіти України радить закладам освіти розпочати новий навчальний рік з 1 вересня 2023 року. При цьому навчання організувати очно у вишах і коледжах. Також відомо, що найімовірніше навчання у закладах вищої освіти починається у різні дати, оскільки вони є автономними.

З якого числа починається навчання в університеті 2023: зміни в законодавстві

28 липня 2023 року на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні. Ця постанова повинна зменшити загрозу життя і здоров’я здобувачів освіти та працівників закладів освіти у період дії воєнного стану через урегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року.

Тому в цьому навчальному році організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті.

Обласні військові адміністрації й засновники закладів освіти в цих умовах повинні ухвалювати  рішення, які необхідні для збереження життя та здоров’я населення. Тобто, Міносвіти радить закладам освіти розпочинати навчання з 1 вересня, однак у кожному окремому регіоні та виші дати будуть залежати від безпеки та інших важливих нюансів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-28 15:49:04