Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Курс рубля до долара на 12 серпня 2023

Падіння російського рубля продовжується. В ніч на 12 серпня один американський долар коштував 100 рублів, що є новим антирекордом.

На торгах Московської біржі курс долара становив 98,38 рубля, але потім валюта продовжила падіння до 100 рублів. Євро коштував 109,64 рубля.

Станом на зараз, за даними ресурсу Investing.com, один долар вартує 99,43 рублів.

Скриншот: investing.com

За версією Bloomberg, російська валюта потрапила до трійки найслабших валют світу разом із турецькою лірою та аргентинським песо. З початку 2023 року курс долара в РФ виріс на понад 38%, тоді як євро – на 42%.

Такий низький курс рубля востаннє фіксувався ще у березні 2022 року.

Хоча кремлівські пропагандисти та тамтешні чиновники заявляли, що російська економіка адаптовується до санкцій – цифри свідчать протилежне.

Незалежні фінансові аналітики вважають, що нинішньою причиною стрімкого падіння рубля є дефіцит пропозиції валюти на ринку, спричинений високим попитом на неї. А ще на ситуацію з курсом впливає відтік капіталу.

Російський валютний ринок функціонує в умовах жорстких обмежень із початку повномасштабної війни проти України. Хоча Москві вдалося спершу змінити свою валюту до 74 рублів, у серпні 2023 року вона почала впевнено наближуватися до позначки у 100 рублів за долар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-12 14:51:05