Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Болгарія поставить Україні майже 100 радянських БТР – рішення уряду

Уряд Болгарії схвалив проєкт з передачі майже 100 одиниць бронетранспортерів.

Як повідомляє болгарське видання 24 Часа, провести переговори і підписати угоду має міністр внутрішніх справ Болгарії Калін Стоянов.

Йдеться про проєкт угоди між болгарським Міністерством внутрішніх справ і Міністерством оборони України про безоплатне надання бронетехніки.

Надання БТР болгарським МВС, які не використовуються, було погоджено під час візиту президента України Володимира Зеленського до Болгарії минулого місяця.

Про те, що кількість машин становить близько 100 одиниць, стало зрозуміло із заяв депутатів Івайло Мірчева, який є одним з авторів проєкту рішення, і Даніеля Мітова з партії ГЕРБ. Крім машин, Болгарія передасть також запасні частини до них і озброєння.

Йдеться про радянські бронетранспортери 1960-1970-х років. Вони були закуплені в процесі відновлення сил болгарської армії, але досі жодного разу не використовувалися. Вони є власністю Міністерства внутрішніх справ Болгарії, де вважають, що в них немає потреби.

Примітно, що офіційна Софія, попри непотрібність цієї бронетехніки, очікує на компенсацію від США, що, як очікується, поліпшить обороноздатність Болгарії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-04 21:11:37