Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Колосальне забруднення повітря токсичними газами виявили відповідні служби у Києві

За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 17 по 22 липня 2023 року у повітрі Києва відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин.

Діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту, формальдегід – показники цих токсичних речовин значно більші за допустимі норми на всіх на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії у всіх 1488 пробах атмосферного повітря.

Порівняно з попереднім тижнем підвищився рівень забруднення  діоксидом сірки, оксидом вуглецю та завислими речовинами.

За даними обсерваторії, гранично допустима концентрація (ГДК) за середньодобовим вмістом діоксиду азоту була більшою у 2,7-4,3 рази, на площах Деміївській, Галицькій та Бессарабській, Оболонському проспекті, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, на вулицях Академіка Стражеска, Довженка, Гетьмана Павла Полуботка, Інженера Бородіна, Каунаській та Скляренка.

Перевищень не спостерігалось лише на пр., Науки, 37 (в районі метеомайданчика).

Перевищення ГДК за середньодобовим вмістом діоксиду сірки у 1,5-2,8 рази фіксувалося на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, Оболонському проспекті, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, на вулицях Академіка Стражеска, Олександра Довженка, Гетьмана Павла Полуботка, Інженера Бородіна, Каунаській та Семена Скляренка.

Перевищень не спостерігалось лише на пр., Науки, 37 (в районі метеомайданчика).

Перевищення ГДК за середньодобовим вмістом формальдегіду у 1,1-2,5 рази зафіксоване на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, на проспектах Науки та Оболонському, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, на вулицях Академіка Стражеска, Довженка, Гетьмана Павла Полуботка, Каунаській та  Скляренка.

Перевищення ГДК за середньодобовим вмістом оксиду вуглецю у 2,2 рази спостерігалося на вулиці Межигірській (21 липня);  у 1,0-1,1 рази – на вулицях Академіка Стражеска, Інженера Бородіна, Скляренка (17 та 22 липня).

Джерело: Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-27 14:14:44