Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Спробуйте вже зараз: простий тест на тривалість життя для тих, кому за 50

Лікар Наталі Азар в ефірі американського ранкового щоденного телешоу Today на каналі NBC поділилася простим домашнім тестом, який може допомогти визначити тривалість життя людини у віці від 51 до 80 років.

Тест досить простий. Усе, що вам потрібно, це перевести своє тіло з положення стоячи в положення сидячи зі схрещеними ногами, а потім повернутися в положення стоячи. При цьому ви не повинні використовувати будь-які інші частини тіла, крім ніг і тулуба, щоб допомагати собі вставати й опускатися.

Якщо вам потрібно застосувати будь-які інші частини вашого тіла, ви повинні відняти бали від загальної суми 10 на шляху вгору і вниз за такі дії:

  • рука, що використовується для підтримки -1 бал;
  • коліно, що використовується для підтримки -1 бал;
  • передпліччя, що використовується для підтримки -1 бал;
  • одна рука на коліні або стегні -1 бал;
  • бік ноги, що використовується для підтримки -1 бал.

За словами медика, тест вимірює кілька чинників довголіття, включно зі здоров’ям серця, балансом, спритністю, силою і гнучкістю корпуса та ніг.

Дослідження, опубліковане Європейським товариством кардіологів, виявило зв’язок між результатами тесту і тривалістю життя людей.

Вивчивши дані 2 002 учасників, дослідницька група виявила, що стан опорно-рухового апарату, оцінюваний за допомогою тесту, був важливим предиктором смертності у людей віком від 51 до 80 років.

У тих, хто набрав найнижчий бал, від нуля до трьох, шанс померти був у шість разів вищим, ніж у тих, хто набрав найвищі бали (від восьми до 10).

Близько 40% з тих, хто перебував у діапазоні від нуля до трьох, померли протягом 11 років дослідження. Однак випробовувані, які набрали найнижчі бали, також, як правило, були найстаршими.

– Дослідження показало, що чим нижчий бал, тим вищою є ймовірність померти в наступні шість років. Вісім балів або вище – це те, що вам потрібно, – каже Азар.

Однак лікарка попередила, що тест не бере до уваги травми або інвалідність, які можуть зробити його виконання неможливим.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-27 13:56:16