Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Тактична медицина та фізпідготовка. У Києві Азов провів вишкіл для цивільних

Фото: Генштаб ЗСУ

22 липня у Києві пройшов відкритий вишкіл Азову під керівництвом досвідчених військових інструкторів. У програмі були основи тактичної медицини, фізична підготовка, а також тактика переміщення у складі бойових груп.

Усі учасники отримали корисні знання і навички, спілкування з азовцями у дружній атмосфері та можливість відчути себе рекрутом Азову.

Знімальна група Фактів ICTV мала можливість на власні очі побачити, як тренуються Азовці.

У вишколі брали участь переважно цивільні, але були й ті хто проходить строкову службу, або служить у теробороні. 

– У нас не було обмеження, цей вишкіл відкритий, він для всіх і якщо чесно ми не очікували, що буде такий ажіотаж. Записалися з добу більше тисячі людей, а ми розраховували на 60. Ми знали, що буде трошки більше ніж кількість місць, але що аж на стільки буде великий попит – ми не знали. Але в цілому ми дуже задоволені, – розповіла координаторка рекрутингових центрів Азову Ярослава Кашка.

Учасники вишколу відпрацювали основи тактичної медицини, отримали базові знання з фізичної підготовки, а також тактика переміщення у складі бойових груп.

– Яким би ти не був спортсменом, я, наприклад раніше плаванням займався, ці вправи будуть складні будь-кому через їхню особливість. Тут більше тренується характер, на тому скільки ти витримаєш, –  сказав студент Денис Коржан.

– Азов це один із найкращих підрозділів в Україні,  в якому мріє, мабуть, кожен військовослужбовець служити. По-перше, це вишкіл в якому ти ростеш, ти починаєш розуміти щось більше. І взагалі я зараз військовослужбовець і маю бажання потрапити в цей підрозділ, – наголосив військовослужбовець Андрій Козій. 

Нагадаємо, що українські командири із Азовсталі, зокрема й Денис Прокопенко, повернулися в Україну з Туреччини 8 липня. 

Пізніше командир Азову, підполковник Денис Прокопенко із позивним Редіс зустрівся з особовим складом бригади. Наразі підполковник проходить реабілітацію та найближчим часом приступить до виконання службових обов’язків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-24 11:07:11