Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Опубліковано супутникові знімки ймовірного польового табору ПВК Вагнер у Білорусі

У Білорусі можуть дислокуватися найманці приватної військової компанії Вагнер після збройного заколоту на території Російської Федерації. Зокрема, частина бійців ПВК можуть за власним бажанням оселитися у РБ. Йдеться про тих, хто брав безпосередню участь у повстанні.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода. Загальна кількість членів ПВК Вагнер оцінюється орієнтовно в 25 тисяч осіб. Проте невідомо, скільки саме вагнерівців брали участь у заколоті.

Низка білоруських видань нещодавно повідомляли про ремонт колишньої військової частини в селі Цель Осиповицького району, розташованого приблизно в 90 км від Мінська. Там місцеві жителі стурбовані ймовірною появою найманців ПВК Вагнер.

Білоруська служба Радіо Свобода за допомогою супутникового сервісу Planet.com дослідила, як виглядав військовий об’єкт у Целі 27 та 17 червня.

Фото: білоруська служба Радіо Свобода

Фото: білоруська служба Радіо Свобода

На супутникових знімках можна побачити два дитячих майданчики. Один з них – в північній частині розміром 270 на 170 м, а у східній частині – має розміри 200 на 160 м.

Журналісти вважають, що це може бути скупченням наметів однакового розміру або великогабаритної техніки ПВК Вагнера.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-28 22:19:59