Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Який спосіб приготування яєць більш корисний – сімейний лікар

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, який спосіб приготування яєць з точки зору медиків вважається найкориснішим.

– Напевно вже загальновідомо, що зварені круто яйця – чудове джерело білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Крім того, такі яйця можна вважати безпечними завдяки термічній обробці, – пояснила лікарка.

Що ж стосується ступеня корисності, то, за словами Людмили Сердюк, у цьому сенсі кращими є яйця зварені не вкруту, мішечок або яйце-пашот. На думку вчених, білок у таких яйцях легше засвоюється, а амінокислоти більш збережені через менший вплив температури.

На друге місце в цьому своєрідному рейтингу можна поставити яйця зварені вкруту і сирі.

На третьому місці – омлет, особливо той, що приготований у духовці або на сковорідці під щільно закритою кришкою та на маленькому вогні.

І замикає цей перелік улюблена багатьма яєчня. Вона не така корисна через підвищену кількість продуктів розпаду під впливом високої температури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-25 15:12:47