Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Війська РФ намагаються відновити наступ на східному напрямку – Нацгвардія

Протягом тижня основні зусилля військ РФ були зосереджені на спробах відновлення наступальних дій у східній операційній зоні з метою відволікання резервів Сил оборони на тлі контрнаступу.

Про це повідомив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії України полковник Микола Уршалович під час брифінгу в Military Media Center.

– На Куп’янському, Лиманському та Сіверському напрямках минулого тижня ворог проводив безуспішні штурмові дії на позиції підрозділів Нацгвардії, активно застосовував реактивну артилерію та авіацію, – уточнив він.

За його словами, під Бахмутом гвардійські розвідувально-ударні розрахунки 27 бригади продовжували знищувати техніку ворога і польові склади з боєприпасами, поступово виснажуючи можливості противника вести активну оборону.

– На Мелітопольському напрямку протягом тижня підрозділи Нацгвардії спільно з іншими складовими Сил оборони продовжували наступальні дії, а також здійснювали фортифікаційне обладнання досягнутих рубежів, вели розвідку і розмінування у смугах виконання подальших завдань, – розповів полковник.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 484-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-22 13:54:52