Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Голова Укренерго Кудрицький розповів, яка буде ситуація зі світлом влітку

Влітку ситуація з електроенергією в Україні буде напруженою з точку зору балансу в системі.

Однак в Укренерго будуть використовувати всі способи, щоб не допустити вимкнення світла або блекаутів.

Про це розповів голова правління Національної енергетичної компанії Укренерго Володимир Кудрицький.

– Якщо електроенергії не буде вистачати, то ми можемо імпортувати її з Європи. Також ми можемо включати додаткові генеруючі потужності, наприклад, ті, які використовують природний газ. Влітку, традиційно, такі теплоелектроцентралі використовуються мало, але ми можемо включити додаткову генерацію на газу, якщо буде така потреба. Тому я би не говорив про невідворотні відключення чи блекаути, – сказав він.

За словами Кудрицького, вимкнення електроенергії влітку можливі, але вони не будуть пов’язані з дефіцитом електроенергії. Це можуть бути технічні неполадки у мережі.

– Зазвичай влітку енергосистему готують до осінньо-зимового періоду та проводять планові ремонти. Проте цього року в енергосистемі – потрійне навантаження. Воно пов’язане з тим, що електростанції та підстанції треба відновлювати після обстрілів, а також здійснювати заходи, які дозволять посилити захист інших енергетичних об’єктів до зими, – зазначив він.

Кудрицький додав, що “в енергетичній системі є дефіцит фінансового ресурсу”, саме з цим пов’язане рішення щодо підвищення тарифів на електроенергію.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-31 14:15:23