Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зливав локації ППО, мостів та шпиталів: у Черкасах затримано агента Кремля

Агент РФ шукав позиції ППО у Черкаській області та локації українських військових шпиталів. Його затримали і повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

– Зловмисником виявився мешканець тимчасово окупованої частини Херсонської області, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що за вказівкою представника ГРУ чоловік приїхав до Черкащини для проведення розвідувально-підривної діяльності. На території області він збирав дані про місця розташування Сил оборони та об’єкти критичної інфраструктури.

Особливо його цікавили локації систем ППО, українських військових шпиталів, а також заводів, мостів та гребель. Добуту інформацію ворожий агент передавав окупантам у вигляді електронних геолокацій із фотографіями. Розвіддані були потрібні РФ для коригування повторних повітряних ударів по області.

Його затримали контррозвідники СБУ під час фотофіксації українського об’єкту критичної інфраструктури у Черкасах та передавання відповідного “звіту” до російської військової розвідки. При ньому знайшли мобільний телефон, який він використав для виконання ворожого розвідування.

Суд обрав затриманому запобіжний захід – утримання під вартою без права внесення застави. Йде розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Чоловікові загрожує довічне позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-23 17:46:18