Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

СБУ викрила блогерів та заблокувала камери у Києві після поширення роботи ППО

Правоохоронці встановили осіб, які у ніч на 16 травня під час ракетної атаки РФ Києва знімали роботу ППО і наслідки ураження повітряних цілей, а потім викладали відповідні матеріали у соцмережах. Розпочато розслідування.

Згодом цей контент з’явився на російських інтернет-ресурсах.

– Прокуратура вкотре закликає громадян відповідально поставитися до заборон знімати та оприлюднювати відео роботи протиповітряної оборони України і наслідків ураження повітряних цілей, оскільки ворог може відстежувати такі повідомлення та коригувати удари, – інформує Офіс генпрокурора.

У СБУ повідомляють, що встановлено шістьох мешканців столиці та їх місцеперебування. У них вилучено мобільні телефони і комп’ютерну техніку, які вони використовували для поширення забороненого контенту.

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували онлайн-камери, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони.

– За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі декількох столичних комерційних структур. При цьому доступ до відзнятих файлів був відкритим для широкого кола “користувачів”, які виклали відео нічної атаки на Київ у загальному доступі в YouTube, – йдеться у повідомленні.

За вказаними фактами слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато розслідування.

Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Джерело: Офіс генпрокурора, СБУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-17 11:22:25