Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Німеччина вдруге відмовилася проводити етап Кубка світу з фехтування через росіян

У Німеччині скасували проведення етапу Кубка світу з фехтування на рапірах серед чоловіків через допуск до змагань росіян та білорусів. Про це повідомляє видання Süddeutsche Zeitung.

Змагання мали відбутися 10-12 листопада у Бонні. Минулого року в етапі Кубка світу у цьому місті взяв участь 261 фехтувальник з 48 країн.

Глава Олімпійського фехтувального клубу Бонна Гудрун Неттерсхайм пояснила це рішення тим, що проти України досі триває жорстока війна.

— Це рішення ми ухвалили, тому що там ведеться нелюдська війна. І воно стосується всіх спортсменів. Взагалі, я думаю, що набагато гірше залишити це на розсуд окремої людини. Потрібно казати, що ми всі проти, тому що це дуже чітка лінія. Вона має бути у кожної організації, як на національному, так і на міжнародному рівні, – сказала Неттерсхайм.

Раніше Німеччина відмовилась від проведення Кубка світу з жіночої рапіри у Таубербішофсхаймі. Змагання перенесли до болгарського Пловдива.

На початку березня FIE дозволила російським і білоруським фехтувальникам повернутися до міжнародних змагань. Де-факто фехтування стало першим олімпійським видом спорту, який знову відкрив свої змагання для спортсменів з цих двох країн.

Джерело: Süddeutsche Zeitung

Німеччина, Фехтування

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-05 15:36:57