Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мультфільм Мавка. Лісова пісня встановив рекорд за касовими зборами

Український мультфільм Мавка. Лісова пісня встановив рекорд за касовим збором. За три вікенди вдалося зібрати 81 млн грн, і роботу переглянули понад 642 тис. разів.

Попереднім реокордсменом був фільм Я, ти, він, вона від Володимира Зеленського та Девіда Додсона. У 2018 році після прем’єри комедія зібрала 71,1 млн грн.

Це вже не перший рекорд Мавки – за перший вікенд український мультфільм зібрав 25 млн грн. Це найкращий результат серед усіх українських мультфільмів донині.

Зараз дивляться

Нагадаємо, що в основі проєкту – драми-феєрія Лесі Українки Лісова пісня. Однак, кінцівку вирішили змінити, щоб догодити дитячій аудиторії. Український мультфільм показують у 80 країнах – це важливий проєкт для кіно в Україні, адже над ним працювали цілих 7 років. Героїв озвучували українські зірки, голоси яких будуть багатьом знайомі.

Щоправда, поки що робота не окупилася – він обійшовся в рекордні 187,2 млн.

Уже влітку на екранах з’явиться продовження Футурами. Культовий мультфільм від Метта Гроунінга вже навіть озвучили – для цього навіть покликали акторів, які подарували свої голоси оригінальним героям. У мережу злили навіть назви серій, яких уже щонайменше 10.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-21 14:07:17