Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Оскар 2023: Кулеба розкритикував відмову Зеленському у виступі на церемонії нагородження

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заборону виступу президента України Володимира Зеленського на 95-тій церемонія вручення нагород премії Оскар, яка відбудеться 13 березня 2023 року.

За даними Bild, Кулеба різко розкритикував те, що Зеленському не дозволили виступити на гала-церемонії Оскар.

– Я думаю, що якщо На Західному фронті без змін (воєнний фільм 2022 року, заснований на однойменному романі Еріха Марії Ремарка, – Ред.) отримає Оскар як найкращий іноземний фільм, а президенту Зеленському, який воює, керує країною, бореться у найбільшій в Європі війні з часів Другої світової війни, не дозволять виступити, то найкращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете, – заявив Кулеба.

Раніше американська Академія кінематографічних мистецтв і наук не погодилася надати ефірний час президенту України Володимиру Зеленському.

Зараз дивляться

Торік продюсер Оскара Вілл Пеккер відмовився від цієї ідеї, нібито висловивши занепокоєння тим, що Голлівуд приділяє Україні надто багато уваги.

Наразі невідомо, чим обґрунтована відмова від права надати час на премії вручення Оскара Зеленському, однак Академія хоче зосереджуватися на діяльності кінематографічної спільноти.

Президент України Зеленський не раз виступав на подібних преміях в онлайн-форматі, зокрема, у лютому він вийшов з промовою на Берлінському кінофестивалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-11 17:32:39