Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ізраїль почав впроваджувати штучний інтелект для планування авіаударів – Bloomberg

Сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почали використовувати штучний інтелект для військових операцій, зокрема, для планування авіаційних атак.

Про це пише Bloomberg з посиланням на анонімних представників ізраїльської армії.

Зазначається, що штучний інтелект обробляє великі об’єми даних. А його висновки використовують для визначення цілей, на які спрямовуються авіаудари.

Для оперативного планування атак використовують іншу модель ШІ – Fire Factory. Вона базується на аналізі раніше ухвалених військових рішень та формує рекомендації на цій основі.

Fire Factory дозволяє не лише вказати наступну ціль для атаки, але й розрахувати потрібний боєкомплект та скласти графік ударів.

Обидві системи контролюють військові, які перевіряють результати та висновки, що надаються ШІ.

– Те, що раніше займало години, тепер займає хвилини і ще кілька хвилин відводиться на перевірку людиною. За тієї ж кількості людей ми робимо це набагато довше, – заявив неназваний полковник ЦАХАЛа.

За даними Bloomberg, армія Ізраїлю вже давно впроваджує штучний інтелект для виконання своїх військових операцій. Для аналізу беруть дані з безпілотників, камер відеоспостереження, супутникових знімків тощо.

Однак у виданні зазначають, що використання штучного інтелекту ізраїльськими військовими наразі не регулюється законодавством країни та на міжнародному рівні.

Ізраїль, Штучний інтелект

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-16 18:53:41