Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як влаштувати дитину в дитячий садок без прописки: інструкція

Перед тим, як влаштувати дитину в дитячий садок, батькам необхідно не тільки потурбуватися про одяг маля та харчування, а й зібрати необхідні для цього документи. Наприклад, пройти з дитиною медкомісію, зробити копію свідоцтва про народження та інше. Однак як влаштувати дитину в дитячий садок без прописки – читайте в матеріалі.

Як влаштувати дитину в дитячий садок без прописки 2023

За словами адвоката Радіона Кирилкіна, відповідно до ст. 53 Конституції України та ст. 6 Закону України Про дошкільну освіту базовими принципами дошкільної освіти є: доступність для кожного громадянина освітніх послуг та рівність умов для реалізації задатків, нахилів, здібностей, обдарувань, різнобічного розвитку кожної дитини.

Відповідно до закону, громадяни України незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак мають рівні права на здобуття дошкільної освіти у дошкільних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форми власності, а також у сім’ї.

Як влаштувати дитину в дитячий садок без прописки на практиці

За словами експерта, відмова в прийнятті дитини у дитячий садок на підставі відсутності у дитини реєстрації місця проживання є незаконною. В населених пунктах, де діє електронна черга, записати дитину до садка можна у будь-якому районі міста, незалежно від прописки.

Однак на практиці, керівники дитсадків інколи відмовляють батькам, чия дитина не зареєстрована на відповідній території.

Це незаконно. В Києві раніше змінювався порядок прийому. Тобто, в першу чергу брали тих дітей, в яких була прописка. А потім – всіх тих, в кого її не було (якщо залишалися місця). Однак якщо вашу дитину не приймають без цього документа, в такому разі необхідно подати письмову заяву про приймання дитини до дошкільного закладу на ім’я його керівника.

Які документи потрібні для запису дитини в дитячий садок: перелік

У 2023 році для запису в дитсадок необхідна:

  • заява батьків дитини або осіб, які їх замінюють;
  • медична довідка та довідка дільничного лікаря про епідеміологічне оточення;
  • свідоцтво про народження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-31 13:11:34