Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи є в України технологічна перевага над РФ в сфері БПЛА: Федоров відповів

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна має низку переваг над РФ у деяких аспектах використання безпілотників.

Про це він повідомив в етері телемарафону Єдині новини.

– У нас є певні організаційні переваги по застосуванню, про що ми не можемо говорити в ефірі. З точки зору розвитку, ситуаційної обізнаності, технологій, які використовуються, є певні переваги, але якщо говорити, наприклад, про такий різновид як Ланцети, то тут у РФ є перевага. Ми зараз намагаємось це вирішити, – сказав Федоров.

Він також оголосив збір 235 мільйонів гривень на 10 000 дронів-камікадзе.

FPV-дрони придбають за кордоном, а в Україні їх доукомплектують бойовими частинами. За словами міністра, важливо придбати безпілотники саме зараз, оскільки з вересня у Китаї змінюються певні правила щодо комплектуючих.

Федоров також зазначив, що лише за минулий тиждень роти ударних дронів, які фінансуються через державну програму Армія дронів знищили більше 113 одиниць ворожої техніки, а також багато живої сили окупантів. Наразі 10 тисяч людей навчаються керувати БПЛА.

Раніше британська дослідницька група Conflict Armament Research (CAR) повідомила, що Росія почала атакувати Україну дронами-камікадзе типу Shahed власного виробництва.

Джерело: телемарафон

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-14 12:11:20