Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Дії з’явиться 5 нових послуг – що стане доступно українцям

Найближчим часом у застосунку Дія з’являться п’ять нових послуг. Йдеться про розмитнення авто, зміну місця проживання та не тільки.

У Мінцифри зазначили, що вони продовжують цифровізувати найпопулярніші сервіси, щоб українці не ходили держустановами та забули про черги.

Які сервіси з’являться в Дії:

  • Відшкодування вкладів. Вкладники збанкрутілих банків незабаром зможуть подати заяву в застосунку про відшкодування своїх вкладів. Наразі Мінцифра працює над послугою разом із Фондом гарантування вкладів.
  • Розмитнення авто. У Мінцифри доопрацьовують закон, після чого його має ухвалити Верховна рада.
  • Зміна місця проживання. Після зміни місця проживання, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.
  • Перереєстрація авто в разі купівлі-продажу. Незабаром у Дії це можна буде зробити в кілька кліків та за допомогою QR-коду. Продавець і покупець зможуть оформити договір у застосунку та підписати його після перевірки Головним сервісним центром.
  • Документи про освіту. Наразі триває робота над тим, щоб стали доступними атестати та дипломи. Документами можна буде скористатися під час вступу до закладів вищої освіти або при працевлаштуванні.

Зовсім нещодавно в Дії з’явилася нова функція – скасування ФОП. Головна перевага – швидкість і зручність, проте поки що новинка доступна як бета-тест.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-22 19:15:15