Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

США вистачить зброї й для допомоги України, й для власної армії – Пентагон

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів  заявили, що у них вистачить озброєнь як на військову допомогу Україні, так і на потреби власної армії. 

Про це на брифінгу повідомила представниця Пентагону Сабріна Сінгх, зазначивши, що кожен пакет військової допомоги ЗСУ складається колегіально.

– У нас є зустрічі, на яких наші служби можуть зважити те, що мають, а потім, звичайно, секретар і голова розмовляють з президентом, із Білим домом про те, що нам потрібно дати Україні, — сказала Сінгх.

Вона наголосила, що США завжди підтримуватимуть свою оборону та одночасно матимуть можливість допомагати Україні.

– Одна з речей, про які ми продовжуємо говорити — ми з Україною надовго. І тому ми збираємося продовжувати оцінювати, що ми можемо передати їм, не опускаючись нижче за рівень нашої готовності — зауважила спікерка Пентагону.

Нагадаємо, нещодавно Сполучені Штати Америки виділили новий пакет військової допомоги для України на $400 млн. Який включає додаткові боєприпаси для систем Patriot, NASAMS і комплексів HIMARS. Також у пакет увідуть зенітні комплекси Stinger, протитанкові комплекси Javelin, 32 бронетранспортери Stryker, понад 28 млн набоїв до стрілецької зброї та гранат і багато іншого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-26 14:37:04