Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки часу холодильник тримає холод після вимкнення

Українці з побоюванням очікують приходу осінньо-зимового періоду, адже експерти прогнозують удари РФ по інфраструктурі. У ДТЕК теж закликали не ховати генератори, а навпаки, запастися пальним. За таких розкладів цілком актуальне питання, скільки часу холодильник тримає холод після вимкнення світла. Про це і поговоримо далі.

Як довго холодильник тримає холод після вимкнення

Більшість холодильників зберігають холод протягом 24 годин. Морозильні камери – більше. Морозильний відсік, інтегрований у холодильну камеру, тримає температуру приблизно 16 годин. Навіть маленька морозилка в малогабаритних холодильниках – зберігає холод до 10 годин.

Однак тут є кілька факторів впливу. І перший – це стан самого холодильника, наскільки він новий і сучасний. Так, наприклад, стара модель, якій понад 10 років, береже продукти в прохолоді менше 10 годин. Іноді це навіть три-чотири години, що зовсім не втішає.

Скільки часу холодильник тримає холод після вимкнення залежить і від самої моделі, а не тільки від віку техніки.

Фото: Unsplash

Ще один момент, який впливає на тривалість збереження холоду – кількість продуктів. Тут діє принцип – що більше їжі в морозилці, то вища тривалість температурного режиму. Таке саме правило може бути застосовано і до холодильників.

Як зберегти холод у холодильнику в разі відключення електрики

Але якщо ви хочете зберегти температурний режим довше, то можна скористатися кількома лайфхаками.

І перше правило, якого слід дотримуватися після вимкнення електрики, – уникайте заглядання до холодильника без особливої потреби. Так ви не будете впускати всередину тепло.

Також радимо переглянути продукти у вашому холодильнику і викинути ті, які вже почали псуватися. Якщо світла немає давно, перевірте температуру в холодильнику за допомогою термометра. Якщо вона вища за 4°С, продукти можуть зіпсуватися. Адже ідеально для харчів у холодильнику – 4°С або нижче, у морозильній камері – 0°С або менше. Але подовжити потрібний температурний режим можна за допомогою сухого або звичайного льоду, а також заморожених контейнерів із водою.

Придбайте блоковий або сухий лід

Він додасть кілька годин до збереження холоду після вимкнення світла. З його допомогою можна чотири години не хвилюватися через продукти в самому холодильнику і понад добу – у морозильній камері. Просто покладіть блоковий або сухий лід у холодильник і морозилку, коли зникне електроенергія.

как убрать запах в холодильнике

Фото: Depositphotos

Лід і заморожені пляшки

Зі збереженням температурного режиму в холодильнику чудово впорається і звичайний лід або заморожена в пляшках вода. Якщо світло відсутнє понад 5 годин, це стане справжнім рятівним жилетом.

Контейнери з водою

Холодильник краще триматиме холод після вимкнення, якщо скористатися контейнерами з водою. Вони бережуть у холодильнику потрібну температуру ще кілька годин після зникнення електроенергії.

До речі, Факти ICTV писали про способи, як розігріти їжу без електрики та газу на випадок тотального блекауту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-27 10:50:46