Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ без ПВК Вагнера може втратити вплив в Африці та Сирії, де роками просувала свої інтереси – NYT

Фото: Факти ICTV

Заколот ватажка приватної військової компанії Вагнера Євгена Пригожина поставив під удар російський вплив в Африці та на Близькому Сході, де Москва роками просувала свої інтереси за допомогою ПВК.

Тепер російський диктатор Володимир Путін поспішно шукає спосіб зберегти цей вплив у нових обставинах. Про це заявляють журналісти The New York Times.

– Пригожин, як повідомляється, зараз перебуває у вигнанні в Білорусі, Путін має кілька варіантів того, як вчинити з тисячами найманців Вагнера, розкиданих у всьому світі, – зазначають у виданні.

Путін вже публічно оголосив, що бойовики Вагнера, які не брали участі в спробі державного перевороту, можуть підписати контракт зі Збройними силами РФ.

Іншим варіантом для Путіна було б зберегти зарубіжну структуру Вагнера в нинішньому вигляді з заміною Пригожина іншим ватажком ПВК.

За даними видання, третій варіант – це повний розпуск вагнерівців і розподіл до інших приватних компаній, які є у Росії.

Стверджується, що російський диктатор не має чіткого плану на те, що буде далі з ПВК Вагнера, проте він намагається зберегти вплив Кремля за кордоном.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-04 12:23:46