Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Російські військові нанесли авіаудар по Україні 6 травня 2023

Фото: Генштаб ЗСУ

Росія все частіше застосовує ракети, які в неї залишилися ще з радянських часів, і все менше використовує високоточне новітнє озброєння. 

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зазначив, що напередодні окупанти атакували Україну безпілотниками, а також ракетами та керованими авіаційними бомбами, які випустили з літаків. 

– Минула ніч більше ознаменувалася потужною атакою літаків дальньої авіації Ту-22 м3. Два з них було з аеродрому Енгельс, пʼять з Шайковки, саме там базуються ці бомбардувальники. Запускали вони по території України ракети Х-22, ми знаємо наскільки це потужна наскільки це терористична, без перебільшення ракета. Із семи цих бомбардувальників було випущено шість таких ракет, цілей своїх вони не досягли, але ми знаємо наскільки вони небезпечні, бо допустима похибка у них до 600 метрів, – сказав Ігнат. 

Нагадємо, У Повітряних силах Збройних сил України підтвердили інформацію, про те що комплекс Patriot, наданий західними партнерами, 4 травня збив російську ракету Кинджал. Втім російська армія занадто рано дізналася про це.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-07 11:55:49