Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Розширення мобілізації – у Раді назвали механізми для залучення людей до лав ЗСУ

Поповнення мобілізаційного ресурсу України можна через законотворчу діяльність, а також знищення корупції на різних етапах прийняття військовозобов’язаних до війська.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини розповів народний депутат, член комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Його запитали про коментар президента України від 23 серпня, в якому Володимир Зеленський розповів, що військове керівництво просить його посилити мобілізаційні заходи на території України.

Веніславський каже, що в його профільному комітеті з питань мобілізації було близько засідань.

– Буквально сьогодні… на засіданні розглядали діяльність військово-лікарських комісій і загалом медичної служби у Збройних силах, – сказав він.

Разом із тим, нардеп додав, що однією з цілей української влади є забезпечення більшої ротації військових, які вже знаходяться на фронті.

– Є відповідні бойові завдання. Ті підрозділи, які воюють, потім виводяться на ротаційній основі на доукомплектування… Ми також працюємо над тим, щоб військовослужбовці знаходились довше вдома – то ми над цим теж працюємо, – розповів Веніславський.

За його словами, питання забезпечення відпочинку для військових є постійною на порядку денному.

Водночас він нагадав про законопроєкт Верховної Ради, який передбачає можливість строковикам переходити до лав Збройних сил України, що також є способом розширення війська.

За словами нардепа, одним зі способів поповнення мобілізаційного резерву також є закриття тих корупційних механізмів, які дозволяли військовозобов’язаним ухилятись від призову – через ВЛК або діяльність недоброчесних працівників ТЦК.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що військове керівництво звернулось до нього із проханням розширити мобілізацію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-24 01:23:34