Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ракет все менше. Росія може зробити ставку на дрони для атак на енергооб’єкти – Ігнат

Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони для захисту об’єктів енергетичної інфраструктури. 

Про це в інтерв’ю виданню Телеграф заявив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Він зазначив, що росіяни не полишать намірів вивести з ладу наш паливно-енергетичний сектор, щоб знеструмити країну в холодну пору. 

Втім окупанти не мають того стратегічного запасу ракет, як минулої зими. Українські ППО збили 750 ракет і 750 дронів. З урахуванням ще й не збитих ракет РФ вже використала понад тисячу. Виходячи з цього Кремль може зробити ставку на іранські дрони.

– Нема у них такої кількості далекобійних, високоточних ракет, щоб завдавати ударів по всій території України. Тому, мабуть, більше ставки вони робитимуть на дрони-камікадзе, які також є доволі небезпечними: якщо кілька дронів влучають у підстанцію, в якесь чутливе місце, то стається пожежа і це небезпечно. А ми будемо посилювати ППО, тільки треба мати чим, – сказав Ігнат.

Нагадаємо, у ГУР теж попереджають, що з похолоданням окупанти знову можуть зосередити свої ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури, аби залишити українців без світла та тепла, втім Україна вже готується до подібних сценаріїв.

А в Укренерго закликали не позбавлятися генераторів, а навпаки потурбуватися про їхній технічний стан та запастись додатковим паливом.

Фото: Media Center Ukraine

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-04 14:21:53