Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Посилення неба і завдання на осінь: Зеленський розповів про пріоритети України

Фото: Офіс президента

Україна працює над посиленням нашого захисту неба, а також тепер має конкретні дипломатичні завдання на осінь.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський після поїздки до Закарпатської області у вечірньому відеозверненні.

Глава держави заслухав про роботу сил протиповітряної оборони та результати збиття ударних дронів-камікадзе Shahed, якими російські війська намагаються атакувати Україну. Минулої ночі окупанти пустили 37 безпілотників. Він зазначив, що наразі триває робота над посиленням захисту неба.

– Робимо максимум із партнерами, щоб збільшити постачання систем протиповітряної оборони. Дуже важливо, щоб світ не звикав до цього російського терору. Кожне влучання – це спільна проблема. Не лише України, а й усіх тих у світі, чию стабільність Росія намагається знищити, коли б’є по наших портах й інфраструктурі.

Зеленський вважає, що зараз для російської держави – це битва не лише проти нашої свободи, і не лише проти України. Москва веде битву за глобальну катастрофу, щоб продовольчий ринок світу розвалився, виникли цінові кризи та збої в постачанні.

– Хтось там у них думає, що зможе на цьому заробити. Хтось там у Москві сподівається, що нібито щось собі виторгує. Це дуже-дуже небезпечні сподівання, – попередив президент України.

На Закарпатті президент провів велику нарада з усіма українськими послами та надав конкретні дипломатичні завдання на осінь.

– Нарада щодо ситуації в регіоні – є позитив, передусім економічний. Робочі місця, нові проєкти, релокація підприємств. Закарпаття точно може бути одним із драйверів економічного розвитку України, – зазначив Зеленський.

Зокрема, тут вже почалася розробка родовища солі, яке може забезпечити всю Україну кухонною та технічною сіллю. Є інші проєкти, щодо яких будуть розмови з урядовцями.

Завершив президент цей день у Береговому. Там він зустрівся з угорською громадою, з воїнами, з керівництвом Закарпатської області. Глава держави зазначив, що це дуже потужний день для України, та подякував усім, хто захищає свободу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-02 21:36:05