Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Поки війна не завершиться – усе треба тримати під рукою

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк порадив українцям не ховати далеко генератори і взагалі все, що дозволяє виживати під час війни.

– Поки війна не завершиться – усе треба тримати під рукою. Це дуже важливо, – заявив він в інтерв’ю 24 Каналу, говорячи про те, до чого варто готуватися цієї зими.

Він погодився з тим, що стартові позиції енергетичної інфраструктури на початок цієї зими будуть гірші, адже не все вдасться відновити.

– Адже тоді була повноцінна система, яка була збалансована, працювала вже десятки років. Росія, по-перше, вивела з енергетичної системи ЗАЕС – не забуваємо. Це величезний обсяг мегават. Окрім того, вона завдала основних ударів по магістральній мережі. Тому стартові позиції гірші, але усвідомлення ризиків нині набагато краще, – запевнив Подоляк.

За його словами, енергетичний штаб працює, проте зараз важливо не розповідати про все, щоб у ворога не було повного уявлення про все, що відбувається.

– Є інше бачення того, як треба захищати інфраструктуру. Особливо, магістральну інфраструктуру. Адже ключові удари йдуть по генерації не атомній, а, наприклад, ГЕС, ТЕЦ, і головне – це трансформатор. Тобто великі магістралі – 770 чи ті, які на підстанціях для входу енергетики у міста – 330, – додав він.

Джерело: 24 канал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-29 14:56:56