Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Наступ ЗСУ на Півдні – ворог мінує позиції та бетонує панівні висоти

Фото: Генштаб ЗСУ

На Півдні України російські війська мінують позиції в три шари та бетонує панівні висоти. Таким чином окупанти намагаються сповільнити наступ українських захисників.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону Єдині новини, відповідаючи на запитання, що стримує просування наших військ на Півдні.

За словами Маляр, там протягом минулого тижня була доволі складна ситуація. Збройні сили України стикаються із суцільним мінуванням на основних напрямках наступу – Мелітопольському та Бердянському.

– Ворог мінує позиції навіть у три шари, і мінує не лише позиції, а взагалі всі можливі напрямки руху. Крім того, ворог укріплює і бетонує ключові для них панівні висоти. І зараз наші війська стикаються ще й із такими ускладненнями та інженерними укріпленнями, – наголосила Маляр.

Вона додала, що всі ці фактори дуже уповільнюють просування вперед.

Попри це, українські воїни виконують на Півдні багато задач: одна з ключових – ослаблення ворога.

– Тому ворог просуватися не може. І безумовно це знищення ворожого потенціалу – як оборонного, так і наступального, – пояснила Ганна Маляр.

Нещодавно заступниця міністра повідомляла, що Сили оборони України прорвали першу лінію оборони окупантів на Півдні. А на шляху до другої лінії є значні інженерні укріплення ворога.

За минулий тиждень українські військові знищили близько 4 тис. російських солдатів та 616 одиниць озброєння.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-07 10:56:36