Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Значних змін немає: генсек НАТО про розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі

У НАТО поки не фіксували змін у розміщенні ядерних сил Російської Федерації, які вимагали б від Північноатлантичного союзу аналогічних кроків у відповідь.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі.

За його словами, НАТО дуже серйозно сприймає заяву Росії про розгортання ядерної зброї на території Білорусі.

– Ми вже бачили перші приготування до цього. Уважно стежитимемо за цим. Звісно, це частина ядерної риторики, яку ми спостерігали вже останні кілька років, коли Росія модернізувала й розгортала все більше ядерної зброї, – пояснює генсек НАТО.

Столтенберг запевняє, що НАТО постійно оцінює, які дії потрібно ухвалити у разі змін у розміщенні ядерних сил РФ. Зокрема, це питання обговорювала Група ядерного планування НАТО.

У травні Росія та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на території РБ. Тоді самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали перекидати у Білорусь.

Російський диктатор Володимир Путін сьогодні виступив на пресконференції, під час якої висловив низку пропагандистських тез. Зокрема, він стверджує, РФ нібито знищила п’ять комплексів Patriot під Києвом, а ЗСУ начебто втратили вже понад 180 танків і майже 420 бронемашин під час контрнаступу.

Водночас президент країни-агресора Путін стверджує, що постачаннями військової техніки НАТО нібито втягується у війну в Україні, розпочатою самою Росією. Українська сторона закликає довіряти лише офіційним джерелом, оскільки інформація російської пропаганди не відповідає дійсності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-16 19:48:16