Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

”Зливав” ворогу дані про оборону Чернігівщини: агента РФ засудили до 15 років в’язниці

Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі російському агенту, який “зливав” ворогу дані про оборону прикордонних районів Чернігівської області.

За даними слідства, ворога цікавили місця базування підрозділів СБУ, Збройних сил України, Держприкордонслужби, поліції і ДСНС.

– Також ворожий агент планував передати своєму російському “куратору” локації однієї з районних лікарень і місцевої військово-цивільної адміністрації. За кожне виконане завдання окупанти обіцяли йому до 3 тис. грн на банківську картку, – повідомили в СБУ.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у жовтні минулого року. За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 15 років ув’язнення.

Слідчі встановили, що злочинцем є неодноразово засуджений мешканець Сєвєродонецька, який раніше відбував покарання за крадіжку та розбій.

Декілька років тому він переїхав на Чернігівщину як переселенець зі Сходу України.

– На початку повномасштабного вторгнення його завербував представник російської спецслужби, який надав агенту оперативний псевдонім Тор. За вказівкою агресора їхній поплічник фотографував українські об’єкти з прив’язкою до місцевості та позначав їхню геолокацію на електронних картах. Потім ці відомості переправляв спецслужбі РФ через месенджер, – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-30 16:14:29